Косара Костова с бронз от втория кръг на Купа „България“ при катерачите

Ds olil

При огромен интерес премина и вторият кръг от Купа „България“ при катерачите в дисциплината боулдър за деца, юноши и девойки. Националната спортна академия прие близо 170 състезатели от 10 клуба от страната, които ожесточено се бориха за медалите в дисциплината, разказа треньорът на участниците от Казанлък Никола Недялков.

За клуб „Селт“ изключително представяне направиха девойките до 17 г. – Косара Костова и Ани Ванкова. И двете успяха да достигнат до финала. От тази година за по-големите състезатели има нови правила, валидни за мъже и жени. Те катерят 5 мин. и след това почиват още 5 мин. За тях състезанието минава през квалификации, а след това се провеждат финали и всичко се случва в рамките на ден. Косара Костова успя да се пребори със силната конкуренция и заслужено взе бронзов медал. До нея, на 4-то място остана Ани Ванкова. При младежите Мартин Бучакчиев е 9-ти.

Във втория ден се проведе състезанието за деца до 13 г. При деца до 9 г. Мария Колева завърши на 10-то място, а нейната съотборничка Михаела Стоянова е 13-та. Единствената казанлъшка състезателка в групата до 11 г. бе Николета Ванкова. Тя срещна огромната конкуренция на 20-те състезатели в групата и успя успешно да се пребори с тях, завършвайки на 9-то място. Още пи-голяма се оказа групата на момчета до 11 г., като тук се явиха 25 състезатели.

Нашите момчета се бореха до последно като Йоан Фъртунов завърши 12-ти, Симеон Данчев – 14-ти и Цветан Иванов – 21-ви. При момичета до 13 г. София Щипотина е 17-та.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram