Казанлъшки футболист започва похода си в Европа с първия отбор на ЦСКА 1948

Ds olil

ЦСКА 1948 с Петър Маринов, единственият футболист от Казанлък, който ще има възможността да се включи в европейски турнир – Лигата на Конференциите, излиза срещу победителя от двойката Малишева (Косово)/ Будучност Подгорица (Черна гора).

Срещите ще бъдат изиграни на 25.07 и 01.08. Българският тим ще бъде домакин в първия мач от втория квалификационен кръг.

Маринов бе в състава на ФК „Розова долина“, който през 2021 г. се поздрави с Купата на Аматьорската футболна лига, след като победи с 3:2 „Марек“ (Дупница) на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик. Младият казанлъшки вратар стана един от героите на мача, а и направи успешен сезон с „Розова долина“. Веднага след края на първенството той беше привлечен в професионалния футбол и заигра за втородевизионния „Струмска слава“ Радомир, а по-късно и във втория отбор на ЦСКА 1948. Но вече е в състава на първия отбор и има уникалния шанс това лято да участва на европейски турнир заедно със своите съотборници.

Специално за Presstv.bg Маринов коментира постиженията си в професионалния футбол и последните горещи новини от клуба: „Чувствам се удовлетворен от постигнатите резултати. Работихме неуморно, смятам че си извоювахме достойно мястото в Евротурнирите.

Със сигурност няма да ни е никак леко. Има силни и стойностни отбори, които ще са предизвикателство за нашия клуб. Първо ще трябва да възстановим физически и психически, а след това да започнем и подготовката за новия сезон“, разказа Петьо Маринов.

Неговият тим вече започна лятната си подготовка с категоричен успех над „Струмска слава“ с 3:0 в приятелски мач, игран в Самоков. За ЦСКА 1948 предстои контрола с Ботев Пловдив на стадион „Витоша“ в петък, 28 юни, преди отборът да замине за лагер в Словения.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram