Казанлъшки тим национален шампион по Мини футбол

Ds olil

„М+С Хидравлик“ е новият шампион по Мини футбол на България в Турнира Лига България! Отборът от град Казанлък вдигна трофея след страхотни мачове и без нито една загуба! За поредна година турнирът се игра на новите терени в Свети Влас.

В надпреварата участваха 36 отбора от цяла страна, като в груповата фаза съставът от Казанлък победи с 3:1 „Тракиец“ Угърчин, с 6:2 „Чавдар“ Бяла Слатина и след 7:3 срещу „Евъргрийн“ Пловдив се стигна до директни елиминации. Осминафиналът бе спечелен с 5:3 над „Инфинити“ Кърджали, на четвъртфинала при 0:0, последва победа с дузпи над „Борово Габрово“. Полуфиналът бе спечелен с 5:2 над „The Unity“ Варна, за да се стигне до решителен финал и спор за титлата. С невероятен дух и раздаване казанлъчани стигнаха безапелационно до победа с 4:1 над „Порто“ Варна, за да донесат купата в нашия град. Отборът посвещава победата на Владимир Спасов и и кмета на града!

За първи път в историята на мини футбола Казанлък става носител на трофея. На отбора предстои финален мач за супер купата на България и представяне на страната ни в чужбина.

С бронзовите медали от надпреварата тази година се поздравиха отборите на „The Unity“ от Варна и ТЕЦ „Марица Изток“ от Стара Загора. В редиците на някои от съставите личаха бивши национали на България по футбол Владимир Гаджев и Янко Вълканов, както и шампионът на страната с ЦСКА Джихат Кямил.

Звезда на турнира стана Теодор Кьосев – Банана от състава на шампионите, а най-добър защитник е Христо Терзиев, също от „М+С Хидравлик“. За отбора на Казанлък играха и футболистите на „Розова долина“ Иво Иванов, Милен Христов, Енгин Махмуд и Венцислав Иванов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram