Казанлъшкият волейтим сътвори чудо в Пловдив

Ds olil

„Казанлък Волей-Багира“ сензационно победи с 3:1 (25:21, 18:25, 25:22, 31:29) носителките на Купата на България от „Левски“ (София) в зала „Олимпиада“ в Пловдив, където се провежда заключителната част от междинния турнир в женското първенство.

Резултатът е изненадващ с оглед на това, че само ден по-рано Казанлък загуби точка срещу ЕПУ (Перник), но според показаното на терена срещу  „Сините“ успехът на казанлъшкия тим е повече от заслужен. Топ реализатор на двубоя стана  отново неочаквано Веселина Григорова, която „заби“ 22 точки (6 (!) аса, 4 блокади, 43 % в нападение). 18 добави съотборничката й от Казанлък Янита Николова (1 ас, 2 блокади, 47 % в атака). За  „Левски“ добър мач направи Кристиана Якимова, като тя направи 19 точки (3 блокади, 52 % в нападение) и бе най-резултатна за своя отбор. На трибуните в зала „Олимпиада“ в Пловдив бе помощник-треньорът на националния отбор Димо Тонев.

В 4-ия кръг на втория турнир в южната част на „Града под тепетата“ срещаме в съботен двубой „ЦСКА-Демакс“/София/ от 17 часа.

Ганев 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram