Казанлъшките плувци взеха медали от турнира „Дядо Коледа“

Ds olil

Децата на „Антим спорт“ завоюваха 7 медала от международния турнир по плуване “Дядо Коледа” в Благоевград, в който над 200 деца от клубове от България и Сърбия пристигнаха за последното състезание на 2023 г. Съревнованието в събота (16 декември) протече на 50 метров басейн, а битките във водата наблюдаваха шампионите на България в плуването Петър Мицин и Антъни Иванов, които участваха и в награждаването.

При оспорвана конкуренция състезателката от Казанлък Мария Калинкова, с личен треньор Дончо Дончев, грабна златния медал на 50 м. делфин (8 г. ) и бронзов на 100 м. кроул. С два златни и сребърен медал е възпитаникът на Иван Попов – Васил Христов. Той завърши първи на 50 м. кроул и на 100 м. кроул при 9-годишните, както и второ място на 50 м. делфин. Ивана Иванова, с личен треньор Дончо Дончев, е втора на 100 м. гръб и с бронзов медал на 100 м. кроул, в същата възрастова група.

Слави Иванов, Даниел Йорданов, Божидар Вълчев, Даниел Карабоюков, Димитър Йорданов, Диан Чавдаров, Гергана Миневска и Иван Иванов, подобриха времената си и се класираха също добре в своите дисциплини.

Победителите бяха наградени с купи и медали, а за всички деца Дядо Коледа раздаде лакомства.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram