Казанлъшките „Лястовици“ с 20 медала от републиканското на писта

Ds olil

С множество купи и медали са „Лястовиците“ от приключилия в Казанлък Държавен личен и отборен шампионат по колоездене на писта за юноши младша възраст и девойки, проведен на Колодрума. Спортният обект, независимо от състоянието си, все още е годен за провеждане на състезания и това бе доказано в първото от близо две десетилетия съревнование, в което участваха състезатели от цялата страна. Независимо от критиките за материалната база, нивото на казанлъшкото колоездене в момента и възходът на младите ни състезатели е израз на амбициите на настоящото ръководство на клуба, подкрепено от Община Казанлък и спонсори, да продължи с традициите и популяризирането на спорта.

Доминацията на казанлъчани изпъкна още в първия състезателен и в крайна сметка отборът на КК „Лястовица-1905“ стана шампион на България за 2024 г.

В дисциплините „3000 м отборно преследване“ и „отборен спринт“ състезателите на клуба Павел Димитров, Иван Милчев, Николай Лазаров, Ради Христов, Преслав Кожухаров станаха първи.

В дисциплините „500 м от място“, „издръжливост по точки“, „омниум“, „бързина“ и „2 000 м индивидуално преследване“ Павел Димитров завоюва първо място и заслужено спечели титлата шампион на България. В дисциплина „Скрач“ е бронзов медалист.

Иван Милчев е с пето място на „2 000 м индивидуално преследване“, а на „500 м от място“ и „бързина“ е четвърти. В „издръжливост по точки“ завърши 10-ти, на „омниум“ е с 5-то място, а на „Скрач“ е със сребърен медал.

Бронз завоюва Ради Христов на „бързина“, а на „500 м от място“ е 8-ми.

Николай Лазаров завърши на 6-то място в дициплините „Скрач“ и „2 000 м индивидуално преследване“ и е и на 4-то място в дисциплината „Издръжливост по точки“.

След дълго възстановяване Симге Кутикова отново се появи в състезанията и но малко не й достигна да грабне медал. Казанлъчанката остана 4 -та при девойките старша на „200 м летящ старт и „500 м от място“ и е 5 -та в „2 000 м индивидуално преследване“.

Шампионатът на писта е организиран от Колоездачен клуб „Лястовица -1905“ и Община Казанлък, част от календара на Българската федерация по колоездене.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram