Казанлъшките катерачи с четири медала за Купа „Селт“

Ds olil

Клуб „Селт“ бе домакин на поредния кръг от Купа „България“ по спортно катерене за деца от 7 до 13 г., което се проведе на 21-22.09.2024 г.

С това състезание клубът отбелязва 20 години от първото проведено в България за деца в дисциплината боулдър и 30 години от построяването на първата катерачна стена. За да уважат състезанието, пристигнаха над 110 деца от цялата страна.

В първия ден за медалите спореха най-малките катерачи от 7 до 9 г. в двете дисциплини – трудност и скорост.

В групата до 7 г. малкият Николай Христов от клуба на домакините завърши 7-ми на скорост и 9-ти на трудност. Истински фурор предизвика при 9 г. момичета Мария Колева, която грабна златния медал в дисциплината скорост, а в трудността завърши 4-та.

Нейните съотборнички Михаела Стоянова завърши 9-та на трудност и 11-та на скорост, Мария Николова 9-та на скорост и 17-та на трудност.

На втория ден се съревноваваха децата от 10 до 13 г. Истински успех постигнаха и момичетата в групата на 11 г., като Николета Ванкова се пребори и спечели златния медал в дисциплината скорост, а на трудност завърши 12-та.

Добрата подготовка и усилените тренировки изведоха и Анна Тояганова до сребърния медал в дисциплината скорост и 11-то място на трудност в същата група.

Дебют направиха няколко напълно нови състезатели – Ивайло Терзиев зае 14-то място и в двете дисциплини, Матеа Кънчева – 16-та на скорост и 15-та на трудност, Лъчезара Иванова – 17-та в двете дисциплини и Преслава Такшарова – 5-та на скорост и 16-та на тррудност.

При момчета до 11 г. Симеон Данчев е 13-ти на трудност и 5-ти на скорост, а Йоан Фъртунов е 9-ти на скорост и 16-ти на трудност. Още един златен медал завоюва Александра Димитрова при момичета до 13 г. в дисциплината скорост и 4-то място в дисциплината трудност. При момчетата в същата група Николай Господинов завърши на 5-то място и в двете дисциплини.

За първи път на състезание в България се проведе томбола за всички състезатели, участвали в проявата. Бяха раздадени общо 80 награди от различни спосори.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *