Казанлъшките каратеки с медали от Националната купа

Ds olil

С редица медали се завърнаха каратеките от спортен клуб „Шори Доджо“ от провелата се в неделя състезание Национална Купа по Шотокан Карате-До в Габрово.
„Децата се справилиха чудесно. Хубавото на този тип състезания е, че дава възможност на всички възрастови групи и степени, дори на начинаещите да се запишат за участие. Това от една страна ги учи на труд и постоянство, а от друга и как да приемат не само победите, но и загубите, което е не по-малко важно“ сподели ръководителят на клуба сенсей Илиян Дянков.
Тренировките за каратеките продължават и през лятото. Продължава приема и на нови деца в клуба. А настоящите шампиони очакват с нетърпение ежегодния спортен лагер на морето.
Ето и медалистите:
Първо място в дисциплината Ката зае Самуил Гигов, а в дисциплината Шобу ипон кумите стана втори. С две втори места е Габриела Динева в дисциплините Ката и Джу ипон кумите. Димитър Христов второ място Ката, второ място Шобу санбон и трето място Шобу ипони Любомира Христова Второ място Шобу ипон, второ място Шобу санбон и трето място Ката. Второ място в Санбон кумите зае Мартин Димитров. А два бронзови медала взе Десислава Дечева категория Ката и Кихон ипон кумитр. Стелиян Иванов. се нареди втори на Ката и трети на Джу ипон кумите. А Теодор Алексиев зае трето място на Кихон ипон кумите. С две трети места е Георги Христов Ката и Шобу санбон кумите . Две втори места зае и Павел Христов в Ката и Кихонипон кумите. А Ванина Христова стана втора в дисциплината Санбон кумите и трета в Ката.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram