Казанлъшката фурия Данаил Иванов пожъна още един успех в Обиколката на Витоша

Ds olil

Прогресивният млад състезател от Казанлък Данаил Иванов (на снимката е крайният вдясно) се завърна с няколко награди от участието си в колоездачната Обиколка на Витоша 100. Даката, както го наричат вече и съотборниците му от софийския клуб „Витоша“, стана втори при юношите до 19 г. в ХСМ с резултат 4:53:16 ч. Пред него е само Никола Добрев от Варна, а третото място е за Атанас Ружинов.

Казанлъчанинът зае трето място при състезателите 16-18 години. Негов треньор е Александър Алексиев, когото познаваме добре от спечелените състезания в по-ранни години, както на шосе, така и на планинско.

След раздялата си с „Лястовиците“ от Казанлък, Данаил избра да участва единствено в планинските стартове и се включи в отбора на COOP, където откри своя треньор. Последва Александър Алексиев и в КК „Витоша“, а вече има и няколко успеха за новия си тим.

Стартът на Обиколката на Витоша е сред най-мащабните състезания в света на спорта у нас и сред най-значимите за колоездачната общност. Тази година в нея се включиха над 2500 велосипедисти. Обиколката на Витоша се проведе на 29 и 30 юни за 41-ви път.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram