Казанлъшката машина Добрин Гошов спечели пореден турнир

Казанлъчанинът Добрин Гошов постигна още един успех за година, ставайки първи в състезание към федерация WRP, което се проведе на 29 септември в Пловдив. „Двубоят се състоеше от избутване от лег и мъртва тяга. При всяко движение имаше отделно класиране. Участвах в категория до 82.5 кг мъже. При избутване от лег станах първи със 157.5 кг. При мъртва тяга съм втори с 262.5 кг.“, разказа за Presstv.bg Добрин. В него инструкторът по фитнес е първи с 420 кг. и 6/6 успешни опита. „Подобрих два лична рекорда. На избутването от лег вдигнах 5 кг. от стария ми рекорд, а на мъртва тяга – 2.5 кг. А точно преди 3 седмици бях в болница за манипулация, която премина без проблеми“, допълни Гошов.

Състезателят по силов трибой, който е и републикански шампион, е с хронично, автоимунно заболяване, но не се отказва от спорта и продължава да тренира.

Доскоро Добрин беше във възрастовата група при младежите, но след навършване на 24 години вече мери сили с мъжете и отново доказва на себе си и останалите, че може да побеждава, въпреки изпитанията. За своите постижения през 2023 г. той получи наградата за изключителен пример и сила на духа в Спортист на годината от Община Казанлък. През април на 2024 г. спечели и първата си награда в по-горната категория, като стана златен медалист на 82.5 кг.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *