Казанлъчани с футболни купи край морския бряг

Ds olil

Децата от школата на ФК „Розова долина“ родени 1997/1998 година постигнаха 3 победи и едно равенство в двубоите от 4-ия ежегоден международен младежки спортен фестивал за купа „Южно Черно море’2012 “ в Царево. Водени от треньора Антим Паральов малките „рози“ победиха на старта най-сериозния си съперник „Нефтохимик“/Бургас/ с 2:0, след голове на Владислав Христов и Мартин Йовчев. Втората среща казанлъчани постигнаха класическа победа с 3:0 срещу „Интер“/София/, която е школа се свързва като „сателит“ с гранда „Левски“/София/. За победата срещу софиянци точни бяха Денислав Стоянов, Мартин Йовчев и Владислав Христов. „Чавдар“ /Бяла Слатина/ бе „отнесен“ с 4:0 от казанлъчани, като с по едно попадение се отчетоха: Емил Серкеджиев, Мартин Йовчев, Владислав Христов и Денислав Стоянов. В последната си среща без значение за крайното класиране „Розова долина“ излизе срещу „Марек“/Дупница/ и завърши миролюбиво 1:1 на стадиона на градчето познато като Мичурин.

Така казанлъчани грабнаха морския трофей и медали, а Денислав Стоянов е не само голмайстор край морето, но и спечели купата за „Най-добър нападател“. „Стражът“ на „розите“- Стефан Павлов е с отличието за „Най-добър вратар“ , освен медалите на шампиони край морето и тениски с логото на проявата. Традиция стана и Антим Паральов да бъде отличаван, този път естествено за „Най-добър треньор“. Близо две седмци домакините от агенция „Бохемия“ сътвориха празник на „Цар Футбол“ в края на горещото лято…

„Искам да благодаря на всичките 16 деца играли отлично и със самочувствие, в мача с Дупница играхме с резервите. Благодарности и за родителите подпомогнали финансово пътуването до фестивала. В сряда играем контрола с тима на ФК“Черноморец“/Бургас/ в квартал „Лазур“ с треньор казанлъчанинът Станимир Димитров. Това ни е второто участие във фестивала като предният път в Приморско бяхме втори, а сега сме лидери. За съжаление школата ни по посока „Славия“/София/ напуснаха Деян Стефанов и Тодор Динов, а към Стара Загора и „Берое“- Михаил Димитров. Иска ни се футболът и децата да бъдат приоритет в Казанлък. Днес ще почиваме в Китен, а утре след контролата пътуваме за града ни“, допълни Паральов, който иначе е единственият лютиер -футболист на „Севтополис“.

Кр.Ганев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram