„Казанлък Волей“ по пътя към финала

Ds olil

 

Отборите на „Казанлък Волей“  и „Звезди 94“ (София-на снимката) се класираха за републиканското първенство по волейбол за момичета до 15 години. Двата тима заеха първите две места във Втора зона, която се проведе в казанлъшката зала „Багира-Арсенал“, с участието на домакините, „Звезди 94“, „Родопа“ (Смолян) и „СК 2000“ (Варна).

В тази зона двата отбора изпъкваха над останалите, а равностойността им доведе до изключително интересно противопоставяне и петгеймова битка за първото място. До пети решителен гейм обаче, в двубоя не се стигна, поради напредване на времето и проблеми с транспорта. За да не изпуснат влака за София, ръководството на  „Звезди 94“ предпочете тима да си тръгне по-рано и да за загуби последния гейм, но момичетата да успеят да се приберат навреме у дома. Така,  след като и домакините и „Звезди“ си бяха осигурили участие на Държавните финали, в крайна сметка тайбрек нямаше, а казанлъчанки спечелиха петата част с 15:0.

На трето място остана отборът на „Родопа“ (Смолян), който заедно с четвъртия – „СК 2000“ (Варна) ще участва на допълнителните квалификации за намиране на място на Държавните финали,които отново може би ще са в града ни.

Ганеви

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram