„Казанлък Волей” и „Левски Волей” влизат в спор за първото място в предварителна група А

Отборите на Левски Волей (София) и Казанлък Волей (Казанлък) се класираха предсрочно за финалната четворка на републиканското първенство за девойки старша възраст от предварителна група А на турнира, мачовете от която се играят в столичната зала Сиконко. След трите си победи в първите три срещи от започналия в понеделник финален турнир – над „Пирин Балканстрой“ „Добруджа 07″ и „Спартак 1996″ (Плевен), „Казанлък Волей“ среща от 13 часа и 30 мин. днес другия силен отбор в група А „Левски Волей“ в спор за първото място. Мач, без значение, тъй като първите два отбора в група А и Б на турнира се класират за реващите последни двубои, в които ще се излъчат носителите на медали при девойки старша възраст. Подобно е развитието на ситуацията в предварителна група Б, където Марица (Пловдив) и ЦСКА (София) са финалисти.
Във втория кръг казанлъчанки имаха два мача за деня, като без особени проблеми стигнаха до победи, надигравайки чисто с по 3:0 Добруджа 07 (Добрич) и Спартак 1996 (Плевен).
Държавните финали като в зала „Васил Симов“ продължават до петък, когато ще стане ясно кой е новият шампион на страната при девойки старша възраст. На полуфиналите се играе на кръст, като победителите ще спорят за титлата, а победените за 3-4 място.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram