„Казанлък Волей – Багира” със загуба от „Славия”в първия мач за Купата

Ds olil

„Казанлък Волей – Багира“ стартира със загуба от „Славия-СУ“ (София) участието си в турнира за Купата на България при жените. В мач от предварителна група „А“ в столичната зала „Христо Ботев“ „Белите“ се наложиха с 3:1 (27:25, 21:25, 25:18, 25:21) над тима от Града на розите..
В първия гейм по-организираният отбор беше този на „Славия-СУ“, който го спечели с 27:25. Във втората част момичетата на Петър Дочев корегираха значително играта си и направиха разлика от три точки от самото начало. Благодарение на този аванс, който поддържаха, състезателките от Казанлък изравниха след 25:21. Началото на третия гейм обаче отново бе много лошо за отбора от „Долината на розите“, като славистките се възползваха от слабото посрещане и поведоха в резултата, а изоставането се оказа непреодолимо и софиянки спечелиха гейма след 25:18. В четвъртия гейм волейболистките от Казанлък започнаха устремно и поведоха с 4:1, но „Белите“ не се отказаха и след едно прекъсване на треньора на „Славия-СУ“- Кремена Трифонова резултатът бе изравнен.В крайна сметка софийският отбор успя и реализира първата си победа в тазгодишното издание на Купата на България. Най-резултатна с 20 точки стана Илина Монева (5 аса, 2 блокади, 50 % в атака) от „Славия-СУ“, а по 17 добавиха Стефани Стефанова (5 аса, 2 блокади, 37 % в нападение) и ексволейболистката на казанлъчанки Дани Найденова (3 блокади, 44 % в атака). „Белите“ направиха общо 12 аса в мача.За тима от града ни с 19 точки се отличи Янита Николова (1 блокада, 67 % в нападение).
Във втората среща, играна в неделя, волейболистките на ЦСКА-Демакс (София) отбелязаха лесен старт в турнира за Купата. В първия си мач от предварителна група B „Червените“ победиха ЕПУ (Перник) с 3:0 и почти сигурно си осигуриха участие на полуфинал.
Във втория кръг,в понеделник, ще си изиграят две силни срещи- „Левски“ срещу „ЦСКА Демакс“ и „Казанлък Волей –Багира“ срещу състава на „Марица“ Пловдив.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram