Казанлък Волей – Багира започва с ЦСКА днес в Пловдив битката за медали от финалите на държавното за девойки старша

Ds olil

 

Девическият тим на Казанлък Волей – Багира започва срещу ЦСКА днес в Пловдив битката за медали от финалите на държавното ​първенство при девойки ​те,​ старша ​ възраст​ . По волята на жребия, младите „рози“ попаднаха в предварителна група „Б“, в която освен „армейките“ ​,​ са още отборите на столичния Локомотив 1929 – Нидо и Велбъжд от Кюстендил.

Казанлъчанки стартират днес ​от 1 3 часа ​ ​ в надпреварата ​, точно срещу „червените“ от София, с високите амбиции да покажат качествена и резултатна игра и да гонят със зъби и нокти победата още на старта от надпреварата. Техен наставник е помощник-треньорката на представителния женски тим на ​“розите“ и бивш капитан на националния отбор на България – Ваня Соколова, заедно с опитната специалистка от силната казанлъшка детско-юношеска волейшкола – Тамара Китипова.

Утре „червено-зелените“ от Казанлък Волей – Багира срещат тима на Велбъжд в 15 часа, а в понеделник също от 13 часа – традиционно „костеливия орех“ – отборът на столичните „железничарки“.

В другата крупа „А“ попаднаха отборите на домакините от Марица (Пловдив), Пирин (Разлог), Левски (София), ​както ​ и шуменския ​т​ ЙЕБ Шумен 05.

Всички мачове от предварителните групи на финалния турнир на държавните финали по волейбол при девойките старша възраст ще се играят в пловдивската спортна зала „Лаута“, а а полуфиналите, малкият финал и финалът – в спортна зала „Олимпиада“.

Нека припомним още веднъж регламента на турнира в Пловдив, в който осемте най-добри девически отбори в момента се впускат в борба за златото. Участници в надпреварата са всички победители в регионите, както добилите право за финалите, след квалификациите. Отборите – финалисти, чрез изтегления на техническата конференция вчера жребий, бяха разделени в две предварителни групи „А“ и „В“, всяка по четири тима.

Първите два състава от всяка група оформят финална четворка, в която на полуфиналите се играе на кръст, съответно А1-В2 и обратно В1-А2. Победителите излизат в спор за титлата, победените за 3-4 място.

 

Ето и пълната програма от финалния турнир в Пловдив:

 

Група А: Марица (Пловдив), Пирин (Разлог), Левски (София), ИЕБ (Шумен)

Група Б: ЦСКА (София), Казанлък (Казанлък), Локомотив 1929 (София), Велбъжд (Кюстендил)

 

Програма на турнира ​​

 

10 май, събота, зала Лаута

11 ч. Велбъжд – Локомотив 1929

13 ч. ЦСКА – Казанлък

15 ч. Марица – ЙЕБ

17 ч. Пирин – Левски

 

11 май, неделя, зала Лаута

11 ч. ЙЕБ – Левски

13 ч. Локомотив 1929 – ЦСКА

15 ч. Казанлък – Велбъжд

17 ч. Пирин – Марица

 

12 май, понеделник, зала Лаута

11 ч. Пирин – Шумен

13 ч. Локомотив 1929 – Казанлък

15 ч. ЦСКА – Велбъжд

17 ч. Марица – Левски

 

13 май, вторник,

зала Лаута

09 ч. 7-8 място

10:30 ч. 5-6 място

зала Олимпиада

15 ч. Първи полуфинал,

17 ч. Втори полуфинал,

 

14 май, сряда

15 ч. 3-4 място, зала Олимпиада

17 ч. 1-2 място, зала Олимпиада

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram