Избират нов председател и нова управа на колездачния клуб

Ds olil

В сряда вечер ще стане ясно кой ще е новият председател и кои лица влизат в управителния съвет на КК „Лястовица 1905″. Това ще стане на отчетно-изборно събрание, което се провежда за първи път от 7 години, след като поста на председател на клуба пое бизнесменът хотелиер Борис Корцанов. На събранието ще присъстват и представители на Община Казанлък и БКС/българския колосъюз/.
Липсата на яснота кой ще ръководи казанлъшките колоездачи и дали ще се сформира отбор за мъже, забави до голяма степен началото на зимната подготовка за възпитаниците на треньора, който е и национален селекционер, Живко Димитров. Засега е ясно, че КК „Лястовица 1905″ остава без участници в състезанията при мъжете, но ще запази работата с детско-юношеското направление – момчета и юноши младша възраст. Няма да имаме участие и в надпреварата и при юноши старша възраст, но пък се задълбочава работата с подрастващите, като продължава и набирането за деца за школата на „Лястовица 1905″.
Казанлък не успя и да се пребори за мястото на център за подготовка на българските колоездачи през 2013 година, тъй като не успява да се пребори с конкуренцията на София, Пловдив, Бургас и Несебър, които разполагат с повече финансови възможности и имат по-добра материална база, която да предложат на гостуващите отбори. Въпреки даденостите на терена и благоприятните метеорологични условия, Долината на розите не може да предложи достатъчно добри условия за развитие на този вид спорт, които да отговарят на изискванията на МФВС/спортното министерство/.
Въпреки, че градът ни беше „порязан“ при определянето на приоритетните центрове за българското колоездене тази година, оставаме с дата в календара за традиционното вече състезание за Купата на“Долината на розите и тракийските владетели“, което незнайно защо е записано като „Купа на тракийските князе“. Вероятно неграмотни хора в БКС са решили, че това това име е по-подходящо за домакинското състезание на Казанлък, в противоречие с историческите сведения, според които траките са управлявани от царе, а не от князе.
Състезанието е четвърто поред в календара за 2013 година, като преди него са първите два старта на 23 и 24 март в Несебър и Слънчев бряг за момчета, юноши младша и старша възраст, както и състезанието за Купата на кмета на Павел баня на 5 април. На 6 и 7 април е ред Казанлък да бъде домакин на състезания при деца и юноши.Финал на българския колокалендар е състезанието именно в Казанлък на 2 ноември-Държавен личен и тимов шампионат в колокроса при юноши и мъже.
Възпитаниците на Живко Димитров ще участват в още 10 планирани старта през годината, като според възможностите ще се прецени и как да премине остатъкът от зимната подготовка на момчета и юноши, както и дали ще има стартове извън граница, в това число участие в балканиади и международни състезания.
М.Ганева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram