Иван Минчев отново е повикан в националния отбор по футбол

Националният селекционер на България Илиан Илиев повика футболиста на Славия Иван Минчев за предстоящите мачове с Люксембург (12 октомври) и Северна Ирландия (15 октомври) от Лигата на нациите. Възпитаникът на Кральо Орозов ще замени Илия Груев, който отпада от състава поради контузия, съобщават от БФС . Това е втора повиквателна за казанлъшкия футболист с националната селекция в рамките на няколко месеца.

33-годишният футболист е родом от Казанлък. Тренира с отбора на „Розова долина“ от 2001-2005 г. По-късно става част от Академията на „Литекс“. Кариерата му минава през „Локомотив“ Мездра, „Любимец 2007“, „Спартак“ Варна, „Монтана“, ЦСКА София, „Берое“ Стара Загора, „Брегалница“ Щип и „Славия“. През 2017 г. дебютира и за националния тим на България. Иван Минчев беше избран и за най-добър футболист на петия кръг на Първа лига.

Националният отбор на България ще започне подготовката си за предстоящите мачове в неделя, на 6 октомври. В понеделник. В петък, 11 октомври, в 17:30 ч. националите ще направят своята официална тренировка на стадион “Христо Ботев” в Пловдив преди мача с Люксембург.

Националният отбор ще замине за Белфаст с чартърен полет от Пловдив в 10:00 ч. в понеделник, 14 октомври. Същия ден в 21:00 ч. българско време ще се проведе и пресконференцията на “лъвовете” на стадион “Уиндзор Парк”, а в 21:30 ч. започва официалната тренировка.

Селекцията на Илиан Илиев ще се завърне в България в сряда, 16 октомври, около 16:00 ч. на летище “София”.

Снимка: Спортал

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *