За трети път Казанлък е домакин на балканско по колоездене за юноши

Ds olil

Българският колоездачен съюз окончателно даде съгласието си за провеждане на балканско първенство по колоездене на шосе за юноши младша и старша възраст, на което Казанлък да бъде домакин в началото на юли, съобщи треньорът на „лястовиците“ Живко Димитров. Близо 200 състезатели от общо 500 души, треньори и техните екипи се очаква да пристигнат за третата поред балканиада, на която градът ще бъде домакин в горещите летни дни.
Последната, която се организира по повод 100 –годишнината на КК „Лястовица“, бе през 2005г.
На повторна среща на 8 февруари ще бъдат обсъдени и още детайли около провеждането на балканското първенство за двете възрастови групи.
В разширения национален състав на „младшата възраст“ ще бъдат включени четирима юноши на „Лястовица“ – Онур Татар, който е най-успешния състезател на клуба и за 2013г., Божидар Хаджиев, Петър Чавдаров и вероятно Дечко Паунов, обяви треньорът на колоездачите Живко Димитров. Финалът на общия старт ще бъде на вр. Бузлуджа, а старта ще бъде даден вероятно от Светицата, разклона за Крън – селата Хаджидимитрово и Шейново – гр Шипка.
Повече от 14 километра е разстоянието до финала.
Няколко са и вариантите за „индивидуално по часовник“. Един от тях е началната точка за състезателите да бъде гр. Казанлък, в посока околовръстен път – до разклона за Мъглиж. Има възможност и за старт на състезанието от пункта на КАТ на входа на града до с. Тулово. Третият вариант е състезанието да бъде само в очертанията на града, със затваряне на централния булевард.
Със сигурност, тази година ще бъдем домакини и на две пистови състезания, на традиционното „Долина на тракийските царе“, републиканско за момчета шосе, ДЛШ за юноши младша възраст на шосе и писта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram