Заслужена домакинска победа за „Розите“

Ds olil

На стадион“ Севтополис “ в Казанлък, „Розова долина“ спечели с 2:1 заслужено срещу „Гигант“ (Съединение). Срещата бе от деветия кръг на Югоизточната Трета лига. Равновесие на терена беляза първият час игра с пропуски за домакините.

Арбитрите на мача „не видяха“ попадението на „Розите“, след като топката премина голлинията,  избита вътре във вратата от вратаря на гостите. Двубоят „се нажежи“ и в 60-ата минута, когато Мусай от тима на гостите извърши груб фаул, а съдията го отстрани с червен картон. Последва бърз двоен удар на „розите“. Никола Арнаудов откри головата им сметка в 67-ата минута, след красиво попадение с „левачката“.

Юношата на казанлъшкия тим, след самостоятелен „рейд“ от пеналтерията насочи красиво „коженото кълбо“ за 1:0 в горния десен ъгъл. В 72-ата минута, отново Арнаудов центрира след свободен удар и Пламен Тенев удвои след карамбол и рикошет в рамото му. Красиво попадение на Ангел Рахов постави точка на спора в 78-ата минута. В оставащото време до края се заредиха атаки и към двете врати. Имаше възможности за още голове от офанзивните играчи на „Розова долина“ – Венцислав Иванов, Никола Арнаудов и Стефан Димитров. 

Така домакините записаха заслужени три точки след силно второ полувреме, топло есенно време и динамична игра в Казанлък.

В сряда отборът на Казанлък ще гостува в Стара Загора на местния „Локомотив“ в Турнира за Купата на АФЛ, а в събота – за първенство в Свиленград. 

За националния трофей, в третия кръг, вероятно на 13 октомври, „Розите“ приемат тима на Радомир на стадион „Севтополис“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *