Жените на „Казанлък Волей“ пътуват за Турция

Женският отбор на Казанлък Волей (Казанлък) заминава за Турция, където ще участва в силен международен турнир. Съпернички на нашите момичета ще бъдат тимове от Турция, Германия и Гърция.

Надпреварата ще бъде в Истанбул (28-30 септември), като в нея ще вземат участие четири отбора. Своите възможности в турнира преди началото на новия сезон ще премерят дамакините – „Истанбул Бююкшехир Беледиейси“ (Истанбул), „Казанлък Волей“ (Казанлък), „Анатолия“ (Гърция) и германският „Алемания Аахен“ (Аахен). Това е поредна фаза от подготовката на новия казанлъшки тим, воден от селекционера Стоян Гунчев, който в началото на октомври ще направи и своя дебют в женския елит.

Волейболистките на Казанлък вече стартираха проверките срещу чужди съперници, като в понеделник играха с турския „Бурса Беледийе“ (Бурса) в София, като отстъпиха на гостенките с 1:3.

Преди това волейболистките на „Казанлък Волей“ (Казанлък) постигнаха две категорични победи над „Славия“ (София) в домакински контролни срещи. Новакът в женското ни първенство, който сформира солиден състав за новия сезон, започна с успех проверките си в подготвителната фаза.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram