Жега и горещи емоции в спора за Купа „Севтополис“ по пожароприложен спорт – Видео

Ds olil

Казанлък е домакин на петото състезание по пожароприложен спорт за купа „Севтополис“, което стартира на 10 юни и продължава до днес. В него премериха сили представителните отбори на РДПБЗН – Враца, РДПБЗН – Кърджали, РДПБЗН – Плевен, РДПБЗН – Пловдив, РДПБЗН – Русе, Факултет ПБЗН при Академия на МВР – дамски отбор, Факултет ПБЗН при Академия на МВР – мъжки отбор, РДПБЗН – Шумен и домакините от РДПБЗН – Стара Загора.

Спорът за купата ще се разреши след изчисляване на резултатите от четирите дисциплини – „Изкачване с щурмова стълба“ на учебната кула в РСПБЗН – Казанлък, „100-метрова пътека с препятствия“, „Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия“ и „Бойно разгръщане от мотопомпа“.

В една от най-атрактивните дисциплини – щафетата, извън класирането се включи и дамският отбор на Академията на МВР, който демонстрира не по-лоши умения от мъжките състави в подготовката на бързина и при гасенето на пожари. Въпреки рекордните жеги в последните дни, съставите показаха добра кондиция и хъс за победа, достойни за професията на служителите на пожарните служби.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram