Ето ги всички рекордьори на казанлъшкия маратон, сред тях – 13-годишната Мая

Ds olil

Организационният екип на Маратон „Розова долина“ благодари на всички участници в състезанието, което се проведе в неделния ден и се оказа доста силно като постижения. Подобрени бяха пет от досегашните шест рекорда на трасетата, като този на класическия маратон е подобрен с над 15 минути. Голямата изненада поднесе 13-годишната Мая Русева, която е победител в генералното класиране при жените и с постижение за състезанието на 21 км. Организационният екип поднася своите извинения за пропуска да бъде обявена и връчена грамотата за рекорд на трасето при награждаването й. Мая ще получи своята грамота в най-скоро време, уверяват организаторите.

Надежда Ангелова подобри рекорда на 42 км при жените. Тя притежава и единствения неподобрен рекорд през тази година, този на 10 км. жени от 2022 година.

Изключително силни резултати постигнаха и мъжете в третото издание на Маратон „Розова долина“.

На 10 км 4-ма участници са с по-добри резултати от досегашния рекорд на трасето:

1. Димитър Генов

2. Деан Гинев

3. Панайот Панайотов

4. Ивайло Пейков

На 21 км 3-ма участници са с по-добри резултати от досегашния рекорд на трасето:

1. Георги Стефанов

2. Гено Увардов

3. Георги Георгиев

На 42 км 2-ма участници са с по-добри резултати от досегашния рекорд на трасето:

1. Кольо Райчинов

2. Владимир Жеков

За тазгодишното издание на маратона се регистрираха над 330 души, от които потвърдиха своето участие и получиха стартови пакети 250 участника от 5 държави: България, Англия, Италия, Полша и Китай. Най-възрастен е състезател на 75 години, най-младият участник е на 9 години. От всички стартирали само един не е завършил поради травма.

При участниците под 18 години, категорията за момичета и момчета на 10 км и на 21 км е „до 16 години“(ненавършени). Поради техническа грешка в класирането излезе информация за под 18 години, а такава категория няма. Участниците под 18 години, които имат по-добро класиране от някоя от категориите до 16 години ще получат като награда по една тениска на маратона.

Rose Valley Marathon Team.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram