До дни започват няколко спортни състезания в Стара Загора

Градът ще бъде домакин на редица събития, които ще съберат участници от различни възрасти и спортни дисциплини.

Над 100 малки участници се очаква да се включат във велонадпреварата на 7 юни (петък), от 11:00 часа в парк „Станционна градина“. Събитието има за цел да запознае децата с правилата за движение и пътните знаци. Организатори са Колоездачен клуб „Верея“ с подкрепата на Община Стара Загора.

Второто състезание по планинско колоездене – XCM Купа „Минерални бани – Стара Загора“, ще се проведе в с. Старозагорски бани на 8 юни (събота). Стартът е от 10:00 часа от поляната до езерото на курортното селище. Очакват се над 50 участници, а трасето е с дължина около 40 км и положителна денивелация 640 м. Организатори са Община Стара Загора, СНЦ „Клуб по колоездене и туризъм Сърнена гора – Стара Загора“, ККТ „Зарата“ и ТД „Сърнена гора“.

120 деца, юноши и девойки ще се състезават в турнир по спортна гимнастика. Ще се включат и деца от социалните домове, с цел приобщаване и изграждане на любов към спорта. Началото е от 10:30 часа, 8 юни (събота) в залата по гимнастика на Спортен комплекс „Берое“.

За седма поредна година „Съюз на българските автомобилисти“, с подкрепата на Международната автомобилна федерация ФИА, ДАБДП, отдел „Пътна полиция” към ГДНП и БЧК, организира мащабна Национална кампания „Най-добър млад шофьор на България“, изцяло насочена към младите шофьори на възраст 18 – 26 години.

Финалното състезание на кампанията ще се проведе в Стара Загора на 8 юни (събота) с подкрепата на Община Стара Загора. Начало е от 10:30 часа, Парк „Артилерийски“.

Голямата награда в тазгодишното издание е ваучер на стойност 3000 лв. за гориво, за останалите финалисти и участници организатора и партньорите на кампанията са подготвили още много изненади.

Първите двама от финалистите ще имат възможност да участват в международното състезание „Най-добър млад шофьор” за 2024 г. Тази година то ще се проведе в гр. Нивел, Белгия – от 4 до 6 октомври.

Кампанията „Най-добър млад шофьор на България“, превърнала се вече в традиция, е единствена по рода си, като нейна основна цел е да направи пътната безопасност приоритет сред младите водачи. Всяка година достига до десетки хиляди младежи в цялата страна. Инициативата събира подкрепа от държавни институции, медии, популярни личности, автомобилни състезатели и експерти по пътна безопасност.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram