Достойно представяне на казанлъшките бриджьори в Международния бридж фестивал „Албена `2013“

Приключи 31-ото издание на Международния бридж фестивал „Албена ‘2013“, който е един от най-значимите в европейския календар. Всеки ден от 15 часа от 18 юни /вторник/ до 29 юни /събота/ петзвезден хотел край морето предоставяше комфорта и уюта си на над 300 състезатели от повече от 12 европейски страни, както и от Япония и Казахстан.Честа на страната ни защитаваха топ играчите в този спорт, сред които и четирима представители на казанлъшкия клуб по спортен бридж. Те се включиха в съревнованията между смесените двойки и в главния двойков турнир.
Тонка Димитрова с партньор Тенчо Йовков завършиха участието си в съревнованието при смесените двойки в средата на първата половина от класирането при над 30 участници. Атанас Мяхов и Данаил Джапунов в главния двойков турнир при над 70 двойки и силно международно присъствие са
седми в група Б, а Димитрова и Йовков – в средата на подреждането в група С. В отборното класиране казанлъчани са с 16-то място в своята група В.
Прекрасни условия за състезания, пребиваване и развлечения предоставиха организаторите от спортен клуб „Дама купа“. По време на турнирите в Албена стана известна и новината, че страната ни има и европейски шампиони от европейското първенство при смесените двойки.Това са Деси Попова
и Росен Гунев от София, които спечелиха титлата убедително сред най-добрите 220 двойки от Стария континент в Остенде /Белгия/.
Близо 20 са активните състезатели на бридж клуб „Казанлък“. В разгара на лятото предтоят им участия в още реномирани турнири у нас и в чужбина. На 25-28 юли Хисар е домакин на открит национален турнир, а в началото на август казанлъчанина Атанас Мяхов ще участва с партньор пловдивчанина Костадин Василев в силен международен турнир в австрийското курортно селище Малтерн. Варна е домакин на пореден и последен за лятото международен бридж турнир от 10 август с участие на бриджьори от Града на розите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram