Детско състезание по колоездене „Малки спици“ преди големия старт в неделя

Първото спортно събитие в рамките на тазгодишния Празник на розата 2022 година започва до часове. Днес ще се проведе Детско състезание по планинско колоездене за децата до 12-годишна възраст. То ще започне в 17:00 ч. и ще бъде организирано в близост до старт-финала на голямото състезание „Спици и бодли“, което пък ще стартира в неделя, 29 май.
Детското състезание е напълно безплатно. Записването за него ще се извършва на място в събота. Изисквания към участниците да са с каски, посочват организаторите. Децата ще правят обиколки на предварително подготвено трасе от близо 7 км.
Всички малки състезатели ще получат грамоти за участието си, а за най-бързите – специални награди.
От 13:00 ч до 19:00 ч. в съботния ден ще се проведе практическо обучение по техника на каране (с акцент върху спускането) на MTB.

Стартът на състезанието по планинско бягане и колоездене в неделния ден е на добре познатото място (Художествената гимназия в гр. Казанлък), а оттам трасетата за бегачи, колоездачи и дуатлонисти водят право към планината. Първите участници ще потеглят от 8:30 ч.

Състезанието по планинско колоездене ще се проведе при масов старт на две трасета – късо и дълго. Късото трасе е с дължина от 37 километра и обща положителна денивелация от 1274 метра. Дългото трасе е с дължина от 47 км и денивелация от 1781 м метра.

Всички приходи от „Спици и Бодли“ са в полза на самото събитие и на доброволческите инициативи на Софийски Планински клуб.

Програмата на състезанието вижте тук.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram