Дерби нямаше, „Розите“ с човек по-малко биха в Карлово

Ds olil

Футболистите ни от „Розова долина“ (Казанлък) победиха в Карлово местния ОФК „Левски“ с 2:0. Срещата бе от десетия кръг на Югоизточната Трета лига. Червен картон на Енгин Махмуд, остави гостите с десет футболисти още в 17-та минута. Освен, че близо цял мач играха с човек по-малко, „Розите“ отново след мач в сряда имаха и кадрови проблеми преди „дербито на Розовата долина“.

На стадион „Васил Левски“ в „полите“ на Стара планина, селекцията на Атанас Апостолов „се затвори“ пред вратата си, а в предни позиции разчиташе на контраатаки. При една от тях Николай Георгиев-„Ниньо“ беше изведен по диагонала и с шут в далечния ъгъл откри резултата в 24-ата минута. В 34-ата голмайсторът ни Пламен Колев удвои от фаул. Иначе карловци владееха топката, но така и не намериха верния път към казанлъшката мрежа. И така, дерби просто нямаше!

“ Мачът „тръгна“ зле за нас! Главният съдия от Сливен Димо Димов изгони с директен червен картон Махмуд и така близо 80 минути бяхме с човек по-малко!

След няколко минути и динамични контраатаки в 24-та минута Георгиев откри за 1:0. След 10 минути от пряк свободен удар Колев вкара за крайното 2:0 след като вратарят Радостин Георгиев я изби и си я „довкара“ във вратата. Приехме играта в нашата половина, разчитахме на контри и добре се защитавахме. Добра игра на „стража“ ни Михайлов, всички играха пределно мотивирано и отговорно, с характер и воля. Знаехме, че ще е труден мач, но след картона показахме високо ниво и тактически правилна игра. След два дни почивка очакваме и дербито на лигата с тима от Нова Загора“, коментира Наско Апостолов-старши треньор на казанлъшкия мъжки отбор.

Очаква ни футболно дерби на 7 октомври на стадион „Севтополис“ в Казанлък от 16 часа в съботния ден със СФК „Загорец“.

Титуляри в съботната среща в топлия есенен ден в Карлово бяха: Михаил Михайлов /вратар/, Стоян Вергиев, Енгин Махмуд, Надим Ангелов, Николай Георгиев, Пламен Колев, Иво Иванов /капитан/, Росен Димитров, Мартин Маринов, Димитър Димитров и Деньо Кършаков.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram