Две от нашите волейболни момичета подписват с големи европейски грандове

„Казанлък Волей“ винаги е бил школа и учител на много млади състезатели и треньори, които направиха кариери с националните отбори и извън страната. Последният пример за това са Мария Кривошийска и Радостина Маринова, които са сред най-добрите ни волейболистки и заслужено част от националния отбор на България. Затова е рабираемо, че към тях проявяват интерес и големи клубни отбори от Европа.

Гръцкият волейболен гранд ПАОК (Солун) се е прицелил в привличането на Мария Кривошийска в състава си за следващия сезон. Преди да постъпи при шампионките от „Марица“, при които е в последните два сезона, родната националка носеше екипа на „Казанлък Волей“ в продължение на години – първо, в девическите състави, а после и в женския отбор. 23-годишната централна блокировачка заедно с националния отбор на България предстои да участва на втория турнир от Лигата на нациите в Арлингтън (САЩ).

Радостина Маринова игра за казанлъшкия тим в в първите сезони при девойките и жените. Новината при нея е, че е подписала договор и ще се състезава за италианския гранд „Веро Волей“ (Милано), който бе на финал на Шампионската лига за жени. 25-годишната Маринова пропуска това лято с националния отбор и Лигата на нациите, тъй като лекува контузия на рамото. Българката игра за във френския Кан, но претърпя операция през януари и ще се възстанови чак за началото на предстоящия сезон на клубно ниво.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram