Двама казанлъшки колоездачи се окичиха с медали от Купа в Разград

Ds olil

На колодрума в Разград тази събота се проведе “Купа Денчо Денев”, в която юношите старша възраст на „Лястовица – 1905“ Кевин Хаджиев и Станислав Узунчев спечелиха за клуба си общо 6 медала.

В надпреварата на Градския колодрум участваха състезатели от 10 български клуба при мъже и юноши до 19 години. Състезанието се превърна истински празник за колоезденето в града, а трибуните на колодрума в Разград бяха препълнени със зрители. Надпреварата протече в четири дисциплини – Кейрин, 200 метра летящ старт, Елиминация и Издръжливост по точки.

Кевин Хаджиев стана втори за „Купа Денчо Денев“, в Елиминации и на 200 метра летящ старт. Трети е в спринта.

Станислав Узунчев грабва два медала от участието си в Купата – бронзови, на Елиминации и в крайното класиране за Купата. „Това беше първото ни състезание за есента“, разказа 17-годишният казанлъчанин, който от догодина вече ще е в групата на мъжете и ще се наложи да премине в нов клуб, вероятно в Троян. Станислав Узунчев, който е национален състезател, в момента се подготвя за участие в Купа „Иван Карапетров“, която ще се проведе на Колодрума в Казанлък на 29 септември, в памет на дългогодишния треньор на „Лястовиците“, който почина наскоро.

„По-важни за нас са държавните шампионати, които са в началото на октомври в Пловдив“, допълва Станислав. Това са и последните големи състезания от календара за нашите юноши.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *