Волейболистките на ОУ „Н.Вапцаров” първи на Областното първенство в Казанлък

Ds olil

Волейболистките на ОУ „Н. Вапцаров“ се класираха първи в Областното първенство по волейбол за момичета 5-7 клас, което се проведе на 16 април. Домакин на спортната проява бе Казанлък. Момичетата на ОУ „Вапцаров“ мериха сили с още три волейболни отбора, общинските първенцина Ст. Загора, Чирпан и Николаево. В две срещи вапцаровки победиха отборите на Ст. Загора и Чирпан с 3:0 гейма.
Успехът на волейболистките на ОУ „Н. Вапцаров“ на областното първенство в Казанлък е предшестван от множество тренировки и контролни срещи, които стартираха още в дните на отбелязването на патронния празник на училището, припомня треньорът Йордан Йорданов. На 24 април е Зоналното първенство по волейбол в Кърджали, където момичетата ще защитят честта не само на училището си и Казанлък, а и наобласт Ст. Загора.
Отборът по волейбол на момичетата е създаден в ОУ „Н. Вапцаров“ преди две години. Във визитната му картичка от миналата година има записани вече първо място на общинското първенство по волейбол и второ на областното.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram