Българският ден в Лондон предизвика голям интерес

При огромен интерес премина вечерта от Българския ден на Олимпийските игри в Лондон, съобщиха от Българския олимпийски комитет (БОК).

Приемът, даден от председателя на БОК Стефка Костадинова, събра стотици българи в салоните на един от елитните столични хотели и повдигна националното самочувствие на нашенците далеч от родината.

Освен част от нашите олимпийци след гостите бяха президентът на Република България Росен Плевнелиев, министърът на спорта Свилен Нейков, посланикът на Република България в Лондон Константин Димитров, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и др. Всички те поздравиха българските олимпийци, като изтъкнаха отличията на Станка Златева и Тервел Пулев, невероятното постижение на Йордан Йовчев и пожелаха успех на участващите до края на игрите.

„Спортът ни обединява като нация и ни кара да се чувстваме по-българи с успехите на нашите отбори и състезатели“, заяви Костадинова.

Свилен Нейков изтъкна ангажираността на държавата към спорта, а президентът Плевнелиев изрази убедеността си, че българските състезатели и треньори в Лондон ще привлекат в бъдеще много млади наши сънародници за каузата на спорта

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram