„Брадърс ММА“ си имат шампиони на бразилско Жиу-жицу

Малките спортисти на клуб „Брадърс ММА“ взеха участие в международно състезание по бразилско Жиу-жицу „Bulgarian Open“ 2024, което събра над 300 участници в столичната зала „Арена София“. Александър Фредерик, на 42,30 кг. завоюва златен медал в дисциплина „с кимона“ и златен медал в дисциплина „без кимона“. С два златни медала е и Виктор Фредерикс, на 27 кг., а Сунай Имамов е бронзов медалист в дисциплината „с кимона“ на 45,30 кг.

„Гордост е, че се завърнаха у дома с медали! Тези малки шампиони показаха невероятна упоритост, смелост и технически умения на татамито. Всеки един от тях вложи сърце и душа в тренировките и демонстрира дух на истински атлети! Благодарим на всички родители, треньори и поддръжници, които направиха този успех възможен“, съобщават треньорите на казанлъшките момчета Дориан Дерменджиев и Тенчо Караенев.

В турнира участваха представители на всички възрастови групи по BJJ, като най-малките претенденти за медалите бяха в категория до 18 килограма на възраст от 4 години.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *