Борис Божков участва в международния турнир „Академик“, утре стартират другите казанлъшки лекоатлети

Ds olil

Петдневният атлетически тур в Добрич започва след часове. Зала „Добротица“ ще приемe турнир „Академик“ от 17.30 часа. В него участие ще запише и лекоатлетът от Казанлък Борис Божков от СКА „Пендарева“. Около 100 състезатели от четири страни ще участват в 44-ото издание на лекоатлетическия турнир „Академик“. В програмата са включени 15 дисциплини, от които 9 за мъже – бягане на 60, 200, 400, 800 и 3000 метра, скок дължина, скок височина, троен скок и тласкане на гюле, както и 6 при жените – бягане на 60, 200, 400 и 1500 метра, троен скок и тласкане на гюле. Заявки са подали 85 български състезатели. Участие ще вземат и 10 атлети от Македония, както и състезатели от Кипър и Румъния. Бюджетът на турнира е 18 200 лева, които ще бъдат отделени за настаняване на спортистите и за съдийски разходи. Призьорите в отделните дисциплини ще получат купи и медали.
Тази сутрин за Добрич пътуват 9 от състезателите на СКА „Пендарева“. Единсвено Борис Божков ще запише участие в МТ „Академик“ тази вечер, а другите спортисти ще стартират в следващите дни, когато са държавните първенства за момичета и момчета под 16 г. и за юноши и девойки младша възраст.
Очаква се на 60 метра и дълъг скок да стартират Мартин Белчев, Мартина Стоянова, Никола Мийков, Иван Йовчев, Живко Стефанов, Георги Боеков и Габриела Тенева. За първа година лекоатлетите се впускат в щафетата на 200 метра, съобщи за новините треньорката на младежите Петя Пендарева.
Днес за Добрич ще пътуват и възпитаниците на треньорът Светла Миткова.
Трима са лекоатлетите на Клуб по лека атлетика „Цветанка Христова“, които ще хвърлят от сектора на гюле. Това са Борис Керанов при юноши старша възраст, Деница Карамфилова за девойки старша възраст и Ясмин Бошнак (девойки до 16г.). Контузеният Богдан Замптиков този път ще пропусне надпреварата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram