Божидара Деребеева влезе в ТОП 8 на България

Ds olil

Спортистът на Казанлък за 2023 г. намери място сред най-добрите български гимнастички, участвали на Държавното първенство за девойки-младша възраст, категория “А”.

От СК по художествена гимнастика „Розова долина“ съобщиха, че Божидара Деребеева е успяла да се класира на финала на обръч сред 92 гимнастички от цялата държава и е с 19-то място на многобой. Във финала на обръч тя се класира на почетно 8-мо място. Нейни треньори са Мариана Ламбова и Милена Калайджиева.

Отлични впечатления и успешно представяне на 3 финала от държавното първенство направиха и други две момичета с казанлъшки корени. Това са Йоана Митова и Хрисия Ангелова, с които Ламбова продължава да работи, независимо че вече са гимнастички на КХГ „София спорт“. В многобоя двете състезателки показаха стабилна, много прецизна и силна игра, което им даде възможност да се борят за призово класиране във финали на отделните уреди. Йоана Митова завърши на 4-то място в съчетанията с въже и с 6-то на обръч. Хрисия Ангелова е със 7-мо място обръч.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram