Ангелов и Мухтаров-лидери и в „Средна гора”

Ds olil

Велоклуб „Зарaта“ и Туристическо дружество „Сърненa гора“ /Стара Загора/ отново организираха двудневното състезание по планинско колоездене в дисциплина вело-рали „Средна Гора ‘2012″ в „Старозагорските минерални бани“. Курортът е разположен в южната част на „Средна гора“, на 360 метра надморска височина. Старт-финалът и двата дни бе един и същ и бе разположен в западната част на курорта в парка до езерото. Местността е покрита с дъбови, габърови, лескови и борови гори, и това затрудни видимостта и проходимостта на „байкърите“. Дължината на трасето е от порядъка на 40 км. с около 1000 метра денивилация за първия ден и около 30 км. и 800 метра денивилация за втория ден.

Сред 22-ма със сребро е казанлъчанинът Тодор Ангелов,който бе първи във втория финален ден и в тройката в началните съботни 40 км. С общо време от над 70 км.Ангелов с трикото на КК“Алекси Николов“/Варна/ – 3 часа 38’02“ е отново лидер в България в планинското колоездене. Белгиецът Уоутър Клепе /“Рам Байкс“/ е първи с много малко пред казанлъчанина – 3 часа 35’46“ и взе купата от домакините. Мирослав Алексиев от казанлъшката школа е 13-ти при мъжете. При юношите Иван Мухтаров от „Лястовица’1905″- Казанлък е трети от 9 състезатели с времеви резултат 4часа 36’36“.

59 състезатели от 13 клуба уважиха поредната проява на областния град в планинското колоездене, високи скорости и адреналин.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram