Христо Янев ще помага на деца с аутизъм

Легендата на ЦСКА и наш съгражданин Христо Янев обяви идеята си да създаде център за деца с аутизъм, вероятно в София. „Говорил съм със специалисти, които са от над 20 години в тази сфера. Искам да направим това нещо с чисти сърца и специалистите да обръщат необходимото внимание на децата“, каза Янев пред Дарик.

„Ще включа в кампанията истински звезди. Ще опитам всеки, който се включи в кампанията да успее да се докосне до тях и да му остане незабравим спомен“, разказа Янев.

„Искам да помогна на деца с аутизъм, като се създаде център за тях. Той трябва да бъде оборудван и обзаведен по начин, по който те да получават нужните грижи и за тях да се грижат най-добрите специалисти, които да помагат не само на тях, но и на техните родители. За децата и родителите им е изключително важно да получават грижа на най-високо ниво. Заел съм се с тази задача, тъй като и аз съм минал частично по този трънлив път“, признава треньорът.

Христо Янев съобщи, че иска да даде възможност на повече деца да получат професионална грижа и помощ, за да могат да имат равен шанс в обществото. Много хора са му подали ръка, за продължи да работи по проекта.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram