Уроци по спринт с Петя Пендарева и Мария Караиванова в Хисаря

Казанлъчанката Петя Пендарева, която е една от най-добрите български лекоатлетки, получи специална покана да „преподава“ от своя опит и треньорски умения в „Атлетическа академия за деца“. Със старта на учебната година около 200 младежи се събраха на стадион „Крепост“ в град Хисаря с уроци по спринт и препятствия с двама от най-добрите в тези дисциплини в историята на българска атлетика – Петя Пендарева и Живко Виденов.

Топ атлетите от близкото минало имаха възможността да разкажат на участниците за тези атрактивни дисциплини като задължителното начало от нисък старт и бягането в собствен коридор.

В „Атлетическа академия за деца“ участваха 200 подрастващи атлети от София, Хасково, Карнобат, Стара Загора, Разград, Плевен, Дряново, Казанлък, Враца, Перник, Видин, Мездра, Благоевград, Нови пазар, Варна, Бургас и Монтана, както и деца от Хисаря.

През уикенда в курортното градче се проведе и поредният кръг от трибой веригата А1, в който Мария Караиванова в оспорвана надпревара отново грабна победата. Възпитаничката на треньорките Петя Пендарева и Габриела Тенева направи страхотно бягане на 60 м с резултат 7.9 сек.

В скока на дължина в последния си опит атлетката регистрира личен рекорд с 5.10 м., а на 600 м завърши с личен резултат – 1.56.8 мин.

Със 226 точки Мария продължава да води в класирането. Предстои й участие във финала на състезанията в Дряново на 13 октомври.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram