Стара Загора събра волейболни таланти от цялата страна

С часове работа в залата и с много положителни емоции завърши тазгодишното издание на „Турнира на талантите“, организиран от Българска федерация волейбол и Комисията за детско-юношески волейбол. Събитието се проведе с помощта на фондация „За Пример“, Община Стара Загора, ВК Берое, Министерството на младежта и спорта и една от най-големите вериги магазини за хранителни стоки в Европа.

Общинска спортна зала „Иван Вазов“ бе домакин на петдневния лагер, който започна с усилени и изморителни тренировки, премина с двудневен турнир и завърши с треньорски семинар с практически занимания, водени от италианския специалист Дарио Симони.

След проведено мащабно национално тестиране Комисията за ДЮВ към БФВ селектира 80 състезатели (40 момичета и 40 момчета), родени през 2008 и 2009 г., които не са ангажирани с националните отбори. Те бяха разделени на четири отбора във всеки пол. Съставите от 10 играчи бяха разпределени на случаен принцип, но съобразено с позициите във волейболната игра. Към всеки един тим имаше един по един треньор, който работи с волейболните таланти в продължение на 5 дни.

При момчетата това бяха Петър Божилов, Георги Фисински, Невен Нешев и Станислав Георгиев, а главен треньор бе Марияна Димова. При момичетата съставите бяха поверени на Инна Петрова (доскоро във Волейболен клуб „Казанлък“), Нора Тонева, Мартин Михайлов и Стефан Стефанов, като тук главен треньор бе Светлана Цветанова.

В събитието се включиха и състезателки от школата на Казанлък.

„Получи се и си заслужаваха усилията! Благодарности на всички замесени и до нови срещи!“, коментира в края Николай Иванов, член на Комисията за детско-юношески волейбол към БФВ и координатор на националните отбори.

По време на „Турнира на талантите“ имаше и специална изненада за младите волейболисти. Лично да ги видят и мотивират бяха дошли представители на мъжкия и женския национален отбор на България. Капитанът на дамите ни Мирослава Паскова, както и националите Георги Братоев, Симеон Добрев, Стефан Чавдаров и Светослав Иванов, наблюдаваха част от двубоите, а след това разговаряха с момчетата и момичетата, като ги окуражиха да не с отказват и да продължават по този път.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram