Росен Русев и Ел Капитан стартират в „Тракийски Царе“

За поредна година, на 11 октомври, Казанлък ще бъде домакин на Thracian Run and Bike („Тракийски Царе“) – събитие, което събира любители на бягането и колоезденето. Сред регистриралите се участници е известният в средите на бегачите Росен Русев, спечелил преди дни eкстремният K3 Ultra маратон в дисциплината 85,3 км. и време 09:39:49 ч.
В маратона на Казанлък Русев ще бяга на класическата дистанция от 42 км. В същата дисциплина ще видим и популярния ултрамаратонец Тодор Димитров – Ел Капитан. Той е завършил множество ултрамаратони в Европа, Азия и Америка, включително 3 шестдневни ултрамаратона, осем 24 и 48-часови бягания, обиколката на Мон Блан (UTMB и PTL), както и маратон в Кабул, Афганистан. През годините е поставял абсолютни национални рекорди на 12 часа бягане и на 6 дни бягане. Участвал е в множество армейски шампионати по лека атлетика, ориентиране, ски-ориентиране, ски-бягане и други. Редовен участник е в представителния отбор на Въоръжените сили при национални и международни състезания.

През лятото на 2019 г. Тодор Димитров успешно пробягва „Ултрамаратон Шри Чинмой Себенадминаване 3100 мили – Ню Йорк“. Състезанието е най-дългото сертифицирано многодневно бягане в света и е с дължина 4989км. То се провежда всяка година от 1997 година насам в рамките на 52 дни в Ню Йорк. Тодор е едва 44-ят човек в света, успял да финишира в 23 годината история на този ултрамаратон. Той изминава разстоянието за 51 дни 17 часа 8 минути 38 секунди.

Регистрациите за маратона „Тракийски царе“ приключват на 07 октомври 2020 г. Най-много участници за момента има в по-късата дистанция при мъже и жени. На 9 километра ще бягат част от таекуондистите от казанлъшкия клуб „Кентавър“ заедно със своите треньори Николай и Данаил Богданови.

Стартът и финалът ще бъдат в гр. Казанлък, на площадката до Тракийската гробница, в началото на парк“ Тюлбе“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram