„Розова долина“ в ТОП 3 на Югоизточната група

Броени дни до мача в Казанлък за националния трофей с евробоеца и шампион на България-„Лудогорец“ /Разград/, „Розите“ запазват мястото си в челната тройка на Югоизток.

Именно за него казанлъшкият „Розова долина“ си направи „генерална репетиция“, побеждавайки с „класика“ 3:0 тима на футболен Първомай-„Борислав-2009“.

В 17-ия кръг на Трета лига-Югоизточна група, „розите“ продължиха серията от 8 мача без загуба и категорично, с много желание и настроение взеха трите точки. В 41-та минута със силен и плътен удар  в долния десен ъгъл на вратата на гостите Кольо Чахов откри за 1:0. Последваха пропуски на казанлъшките футболисти и от атака, и от статични положения. В 72-та минута  бързоногият и енергичен Ивелин Илиев пробяга близо 50 метра с топката, преодоля защитата и вратаря, и удвои за 2:0. Отново той, след 14 минути игра, след пас отляво на Кольо Чахов с глава реализира за „класическия резултат“ и краен 3:0.

„Розите“ излязоха в следния състав за домакинския си мач: Димитър Иванов, Венцислав Иванов, Петров, Кольо Чахов, Ангелов, Цветан Чахов, Илиев, Стоичков, Иво Иванов-капитан, Стоян Иванов, Валентин Иванов.

„Тежък терен и проблеми в завършващата фаза на атаката. Може би мисълта за мача с „Лудогорец“ бе водеща. Мачът не се оказа толкова лесен, но след като се мобилизирахме, заслужено победихме. Тежко е като губиш точки от подобни срещи, но преодоляхме емоцията и победата бе категорична. Ще оставим „душа и сърце“ на мача с Разград и искаме подкрепата на роден Казанлък в мача за Купата на България в петък“, коментираха от „Розова долина“.

Следващата среща в Пловдив при „аматьорите“ с „Локомотив Пловдив-1926“ е отложена за 30 ноември.

Казанлъшкият представителен отбор е трети с 36 точки от 20 тима (с 11 победи и с по 3 ремита и загуби) в Трета лига на Югоизток.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram