Първа победа за девойките от Казанлък в първенството по волейбол

Старшата възраст на Волейболен клуб „Казанлък“ – девойки до 18 години, са с категорична победа при гостуването си в Сливен на местния тим. Двубоят от третия  кръг на първенството на БФВ за регион „Странджа“ бе в сливенската зала „Асеновец“. Младият ни състав, който е с години по-малък от своите съперници в тази възрастова група, бе воден отново от Васил Чилов. Помощник-треньор на момичетата е Методи Маринов, а неотлъчно до децата на школата ни отново бе председателят на УС-Милен Бъчваров.

„Много добър мач на децата от клуба, вече играхме „по-събрано“, с концентрация и мотивация. Въпреки липсата на основни състезателки, категорично победихме с 3:0 в първото ни гостуване за сезона и за новото ръководство. Достойно представяне на децата“, коментира от „Града на 100-те войводи“ Милен Бъчваров.

„Доволен съм, въпреки болните и контузени състезателки, играхме добре и на ниво. Трудно ни е, но имаме много работа. Вярвам в децата, които играят с много желание и емоция. Играха 12-ет волейболистки /от 14-ет в зала „Асеновец“/, които в тежките и равностойни моменти запазиха самообладание. След силна игра в двете части и победа с 25:20 и 25:18, последната част от 19:22 победихме с 25:22, и крайното 3:0“, коментира „старшията“ Васил Чилов.

На 26 ноември съставът ни приема в дербито на Областта „Берое“/Стара Загора/, който след промените в „Казанлък“ след напускане на титулярните състезателки, се оформи като лидер на региона. Мачът в неделя ще се играе от 14:00 часа в зала „Багира“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram