Поставиха нов рекорд в скоростното изкачване на Шипка

Тазгодишният рекорд за скоростно изкачване на стълбите към Паметника на свободата е 246 секунди! Той е на Алекс Павлов от Дряново, победител във възрастова група от IX до XII клас – момчета.

Другите победители са: Ясемин Занкова от ИСО „Узана“ с резултат 5,25 минути (втора възрастова група), както и двама ученици от Габрово: Борислав Савев (5,37 минути) и Полин Пасева (6,03 минути) – първа възрастова група.

От името на „Сиела Норма“ наградите в традиционното състезание по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея връчи Пламен Иларионов.

Победителите в трите призови места получиха книги на издателството и грамоти.

Състезанието е една от проявите по повод 145-ата годишнина от Шипченската епопея и се провежда от 2012 година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Поставиха нов рекорд в скоростното изкачване на Шипка

  1. Заглавието е погрешно конструирано. Изкачване на коя „Шипка“? На град Шипка ли, на някой от двата върха „Шипка ли? Според мен, с оглед съдържанието на материала заглавието е редно да бъде:“Поставиха нов рекорд за скоростно изкачване на връх „Свети Никола“. Съжалявам, че трябва да правя такива коментари и те не са насочени лично към съответния журналист, нито към сайта, а са принципни коментари и са свързани с устояване на една историческа истина, която трябва да се възприеме преди всичко от казанлъшките журналисти.

Comments are closed.