Последно състезание за спортните танци, Русев и Янева ще тренират усилено за световното

Стоян Петров и Десислава Тенева спечелиха бронзов медал от участието си в открития турнир на Несебър, заключително състезание от календара на федерацията по спортни танци. Двамата представители на КСТ „Роза“ с ръководители Петър и Ваня Радеви станаха трети в клас „15 С“. При по-големите – клас „18 С“ Иван Томов – Румина Курдова играха на финал и станаха 5-ти, а третата танцова двойка от Казанлък – Калоян Бялков и Симона Семова са с шесто място в клас „13 С“.

След кратък период на почивка децата от клуба по спортни танци „Роза“ ще се съберат отново, за да продължат лятната подготовка, в очакване на новите първенства и турнири при танцовите двойки.

Сезонът ще се възобнови най-първо за Атанас Русев и Симона Янева, които преди да отпътуват за Австрия, на първи септември ще участват в Международен турнир, който ще се проведе в Бургас. Това ще бъде тяхната генерална репетиция за световното първенство, което пък е две седмици по-късно. Останалите танцови двойки на Клуб „Роза“ ще се включат активно в престоящото през октомври държавно първенство.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram