Популярни имена в ултрамаратона и колоезденето идват за тазгодишното издание на Thracian Run and Bike

Миналогодишният победител Росен Русев е сред участниците в емблематичното за Казанлък и Долината състезание „Тракийски Царе “ – Thracian Run and Bike, което ще се проведе на 3 октомври 2021 г. Близо 140 бегачи и почти 100 колоездачи ще се впуснат в луда надпревара в различни групи и дистанции, като маршрутът им представлява своеобразна туристическа обиколка на забележителностите, свързани с историята на казанлъшкия край.

Три дисциплини в бягането, две в колоезденето и 40 км E-bike включва тазгодишното издание на маратона. По-голямата част от организаторите му са членове на “Планинско бягане Казанлък“ и Туристическо Дружество „Орлово Гнездо“, планински бегачи, водачи и много доброволци.
Участниците ще пробягат 9 км, 23 км или 42 километра, а колоездачите могат да избират между 24 и 40 км. Стартът и финалът ще бъдат в гр. Казанлък, на площадката до Тракийската гробница, в началото на парк “ Тюлбе“. В надпреварата и тази година се дава възможност за участие на деца и хора в неравностойно положение.

7:00ч. – 9:00ч. – Начало на регистрация/ стартови номера

9:10ч. – 9:20ч. – Техническа конференция

9:25ч. – Колоездене 24км. и 40км. от Арката, изнасяне до стартовата точка

9:30ч. – Старт Колоездене 24км. и 40км.

9:35ч. – Старт 23км. и 42км. – Run

9:40ч. – Старт 9км. – Run

9:45ч. – Старт на хора в неравностойно положение


Награждаването ще започне от 15:00 ч.

Победителите до 3-то място при мъжете и жените в отделните дистанции и дисциплини ще получат медали, тениски с логото на състезанието и предметни награди.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram