Пет шампионски титли за състезателите на „Аргус ММА“

Казанлъшкият клуб спечели пет от най-престижните отличия на Българската федерация по ММА. Държавният личен шампионат се проведе на 10 февруари в Благоевград с участието на 19 клуба и над 300 бойци от цялата страна.

Кристиян Убчев спечели републиканската титла във възрастова категория „Момчета“/12-13г./ , категория 44 кг. Това бе първо състезание за него и той се представи отлично като спечели финалната си среща категорично със събмишън.

Георги Асанов е с републиканската титла във възрастова категория „Момчета“/12-13г./, категория над 57 кг. , като по пътя за титлата той постигна три победи, като една от тях бе със събмишън. За Георги това е втора републиканска титла в тази възрастова група. Той е и балкански шампион.

Орлин Орлинов спечели републиканската титла във възрастова категория „Кадети“/14-15г./ , категория 52 кг. След четири категорични победи, две от които със събмишън, Оси спечели първото място. За възпитаника на Красимир Аладжов това е първа титла в тази възрастова група, като той е и три пъти републикански шампион, както и балкански шампион в долната възрастова при „Момчета“/12-13 г./.

Веско Митев спечели републиканската титла във възрастова категория „Юноши“ /15-17 г./ ,в категория 70.3 кг. Той постигна четири категорични победи със събмишън, с което заслужи и първото място.

Веско се състезава за четвърта година. Има спечелени балканска и четири републикански титли, бронзов медалист е от Световно първенство.

Михаил Убчев взе златен медал във възраст „Юноши“/15-17 г./, категория 77.1 кг. С три победи той проправи пътя си към първото място. За Мишо това е първа титла, като в дебюта си през 2023 година спечели сребърен медал.

Стефан Комитски този път не успя да стигне до медал. Той се състезава в категория 61.2 кг., възраст „ Юноши“ /15-17 г./. Загуби първата си среща със съдийско решение, като срещата бе много оспорвана, разказва треньорът му. За Стефко това е шесто състезание за двете години, в които е част от клуба. Дотук той има спечелени една титла и два бронзови медала от държавни първенства, както и сребърен медал от балканско първенство.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram