Отлично представяне на катерачите от „Селт“ на откритото Държавно първенство на Сърбия

С един златен, един сребърен и един бронзов медал се завърнаха катерачите на клуба по спортно катерене „Селт“ от западната ни съседка. След отправената покана за участие в Държавното първенство на Сърбия в дисциплината „боулдър“, клубът по екстремни спортове „Селт“ реши да откликне на това предизвикателство. Състезанието се проведе на новопостроена стена в техническото училище в гр. Ниш. Присъстваха 170 катерачи от Сърбия, Македония и България от 7 до 19 г., както и мъже и жени, разказа треньорът на спортистите Никола Недялков.

Изключително оспорвана бе борбата при по-малките деца до 9 г., където Цветан Иванов завърши на 10-то място. При девойките до 15г. Косара Костова приключи на 6-то място, а Ани Ванкова – на 10-то място. При девойките до 19г. Йоанна Недялкова успя да грабне златото, а при юношите Иван Бонев остана 2-ри. Тези наши състезатели успяха да достигнат и до финалите при мъже и жени.

Сериозни маршрути бяха наредили германските съдии откриватели на европейско ниво. Иван Бонев показа завидна класа и успя да грабне бронзовия медал. При мъжете също се състезава и още един състезател на клуба – Стоян Петров, който завърши на 11-то място.

В конкуренцията на световната и европейска шампионка от Сърбия, Йоанна Недялкова се представи достойно като завърши на 6-то място.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram