„Откраднахме“ точка на първия след мъжка игра!

Казанлъшкият „Розова долина“ взе точка на безспорния лидер в безпрецедентен мач от „третия ешелон“. Кадровите проблеми сътвориха нещо невиждано от десетки години на „Севтополис“: вратар влезе като смяна минути преди края като полеви играч! „Розите“ си поделиха по един гол и една точка с най-силния в групата – „Загорец“ от Нова Загора. В 37-та минита Пламен Иванов от гостите се възползва след подаване отдясно и с глава откри за 0:1 във вратата, пазена този път от Александър Петрунов. Последният изигра силни над 90 минути и буквално си спаси тима от загубата. Игра със спокойствие и рутина, бе най-съобразителен в тежките за тима минути във втората част. Именно тогава момчетата на Наско Апостолов играха тактически правилно, екипно и без резервна скамейка си заслужиха аплаузите от публиката за спечелената точка. Въпреки контузените футболисти, наказаните след мача с Димитровград и игралите с последни сили на „предела“ на възможностите си показаха мъжка игра на градския стадион. Нещо повече, „стражът“ ни Петьо Маринов игра енергично и с хъс като полеви играч, а Росен Илиев бе единствената смяна за отбора ни!
Капитанът Иво Иванов отбеляза за крайното 1:1 в 64-та минута, отдясно, с плътен и силен удар, и сложи „точка“ на спора с водача в Лигата на „Югоизток“.
След 9 мача сме на осмо място с 14 точки /на само на три от „ТОП 5“ – с позитивен баланс от 4 победи, две ремита и 3 загуби/.
В 10-ия кръг в Трета лига на 10 октомври „Розова долина“ гостува в Пловдив на местния „Спартак -1947“.

Този път в кутията за дарения на клуба от фенове по време на срещата със „Загорец“ бяха събрани 225 лева.

Снимка: Спортал

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram