Нови успехи за „Шори Доджо“ и Спортист на годината

На 1 март в Бургас се проведе Национално индивидуално и отборно първенство по Шотокан Карате – До за деца до 12 години, в което взеха участие над 200 състезателя. Клубът на треньора Илиян Дянков – „Шори Доджо“ отново се представи отлично, като този път каратеките завоюваха 14 призови места. Казанлъшките деца са първи Отборно в дисциплината „Ката Микс“ след успеха на Габриела Джамбазова, Георги Христов и Самуил Гигов. Първо отборно мсто на „Ката“ момчета завоюваха Теодор Далиев, Михаил Христов и Димитър Христов.

Златни медали на „Ката“ завоюваха Габриела Джамбазова, Самуил Гигов и Теодор Далиев. С второ място в дисциплината е Анастасия Атанасова, а Стелиан Иванов е със сребърен медал на „Кумите“. Михаил Христов завърши с 2-ро място на „Ката“ и стана трети на „Кумите“. Георги Христов взе среброто на „Ката“ и е пети на „Кумите“. Любомира Христова, Димитър Христов и Виктор Колев се класираха трети на „Кумите“. Въпреки, че не стигнаха до призови места, добре се представиха и Кристиян Русев, класирал се на 5-то място „Кумите“ и Айдън Айдън – 9-то място „Кумите“.

На 14 и 15 март предстои Национално първенство за деца над 12 години, жени и мъже в гр. София, а подготовката за предстоящото Европейско първенство продължава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram