Нови треньори и нови планове в клуба по волейбол на Казанлък

Над 30 деца от школата на „Казанлък Волей“ водят своята подготовка преди старта на сезона за Детско-юношеската школа на морски лагер. Тренировките се пренесоха край Шкорпиловци. Друга част от децата продължават да тренират в местни условия – на стадион „Севтополис“, в зала „Багира“ и на игрището за плажен волейбол до Крън.

По думите на президента на ВК „Казанлък“ Милен Бъчваров, съставите на момичета и девойки, които ще бъдат сформирани за есента ще участват във всички състезания на Българската федерация по волейбол. Треньорите, които ще работят в щаба са казанлъчани, познати лица. Васил Чилов, който бе помощник-треньор на Стоян Гунчев при жените, получава доверието на новото ръководство. Негов помощник в работата с девическите състави ще е опитният Методи Маринов. Млади попълнения, възпитанички на казанлъшкия волейбол и на НСА, ще помагат на треньорския щаб. Това са Кристина Дерменджиева и Белиса Бюрханова, които отново ще се завърнат в залата, за да работят с най-малките кадри на клуба.

След старта на новата учебната година от Волейболния клуб ще предприемат акция по набиране на начинаещи с кампания в училищата. Всички желаещи да спортуват са поканени да се присъединят към съставите на „Розите“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram