Националният отбор по таекуондо води подготовката си в Павел баня

Отборът на България по олимпийско таекуондо е в курортното градче до 22 февруари за нова фаза от своята подготовка за състезанията от международния календар. В състава при мъжете са и братята Богданови – Любомир и Христо, които се състезават за клуба от Казанлък – „Кентавър“. Двукратният световен шампион Махди Кодабакши също активно участва в подготовката на отбора ни заедно с треньора на тима Фарзад Золхадри, съобщават от Българската федерация по таекуондо.

За да ги поздрави и подкрепи на място, отиде и президентът на родната федерация Слави Бинев, който идната седмица заминава за Корея на среща, свикана от Световната централа Кукион. Тази подготовка е само част от поредицата елитни подготвителни лагери, които националите ще проведат преди олимпийската 2024 година.

Освен практиката, Махди ще сподели с родните надежди опита си по пътя към световния и олимпийски връх. Той е преминал през една от най- добрите школи в света на таекуондо– иранската и се включва в подготовката на националите ни с цел, отборът да се представи на най- високо ниво на предстоящите Европейски Олимпийски игри в Полша.

Това се случва само ден преди старта на ежегодното Държавно първенство по таекуондо, което ще се проведе между 18 и 19 Февруари в Ботевград и половин месец преди престижният Bulgaria Open 2023 G2 от 3 до 6 март в София. Освен него, страната ни ще домакинства и Европейското клубно първенство от 27 до 30 април в столицата.

Ето и пълния състав на състезателите, които се подготвят в Павел Баня, възползвайки се и от лечебните свойства на тамошната минерална вода: Митко и Александър Джорджеви, Калоян Бинев, Божидар Аврамов, Любомир и Христо Богданови, Християн Георгиев, Алескандра Георгиева, Селен Гюндуз, Мартина Атанасова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram