Катерачите от Казанлък с 8 медала от купа „Варна“

Абсолютен фурор постигнаха състезателите на клуб ,,Селт” на завършилото в морската столица – Варна състезание по спортно катерене. То се проведе в дисциплината „трудност“ и „скорост“ за деца от 7 г. до 19 г. Участие взеха близо 120 състезатели от цяла България, както и гости от Македония и Румъния. Казанлъшките катерачи, водени от треньора Никола Недялков, спечелиха общо 8 медала от двете дисциплини – 3 златни, 1 сребърен и 4 бронзови. 

В първия ден за медалите спореха малките ни катерачи. Като най-добър се открои Йоан Фъртунов при 9 г. момчета, грабвайки сребърния медал в дисциплината „трудност“. Близо до него се нареди и неговия съотборник Цветан Иванов, който завърши 4-ти в дисциплината „скорост“ и 5-ти в дисциплината „трудност“. При момичетата до 9 г. Мария Колева остана 10-та в „скоростта“ и 9-та в „трудността“. При 11 г. момичета София Щипотина остана 6-та на „трудност“ и 9-та на „скорост“, а Николета Ванкова остана 8-ма на „трудност“ и 9-та на „скорост“. Лично кметът на град Варна връчи медалите на победителите. 

През втория ден на съревнованието клуб ,,Селт” се втурна стремглаво напред, като дебютанта Валентин Тенев грабна бронзовия медал в „скоростта“, а в „трудността“ остана 4-ти. Особено голяма бе конкуренцията при момичетата до 13 г., където Александра Димитрова остана 11-та на „скорост“ и 14-та на „трудност“. Отлично представяне за Ани Ванкова, която се окичи с два бронзови медала от двете дисциплини при девойките до 16 г. С един златен и един бронзов медал завърши и представянето на Йоанна Недялкова при девойките до 19 г. Безапелационен бе и Иван Бонев, който се окичи с два златни медала, а неговите съотборници – Денислав Атанасов и Мартин Бучакчиев се разделиха с 5-то и 6-то място в „скоростта“, а в „трудността“ са на 7-мо и 8-мо място. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram